Underbar Söndag

Jag och Tomas hade en supermysig Söndag med hundarna. Först hade jag faktiskt tänkt att vi skulle ha tråkigt..men så var det så fint väder att jag beslutade att vi skulle åka till Skrefsta och lägga varsitt spår till hundarna och gå en långpromenad medan dom fick lägga sig ordentligt i marken, jag ville testa hur Ian reagerade på ett spår som legat länge.

Spår1 (Ians blodspår) la jag uppe skogen men dessvärre lite för nära ridbanan, det var tomt när jag la det, men smockfullt med ryttare när vi kom tillbaka som samtliga pratade högljutt med varandra. Spåret var iaf det längsta Ian tagit hittils och med en böj, mestadels gräs men även jord och sten. Det fick ligga ca 1,5 timme.

Summa sumarium är att jag har en liten hund som vet vad han ska göra och han gör det BRA! Det går i en rasande fart när han väl är inne i spårbubblan och trots att jag har 10 meter lina verkar får jag gå  med jättekliv. Tyvärr vart han stör av hästarna och allt gap från ridbanan igår vilket faktiskt inte är ett dugg konstigt. Han tittade upp och kom av sig några gånger men fortsatte  direkt när jag påvisade spår. Jag är helt nöjd!

Spår2 (Grimas personspår) fick väl också ligga en timme, och det var nog det längsta spåret hon tagit någonsin med två vinklar och tre apporter.  En vinkel kom hon av sig i, men hittade spåret själv, en apport gick hon rakt över så det var slarv. Däremot resterande spår var så himla fint att matte strålade efteråt. Skitkul!

Ian kommer jag ett tag framöver lägga spår i skogen åt utan störning tills vidare så att han bara får jobba upp spårdriften och koncentrera sig, vi ska skynda långsamt då han ju faktiskt bara är en valp än. Jag ska lägga spår med längd och någon mjuk vinkel som har fått ligga kanske 3-4 timmar. Det får bli nästa helg, man hinner tyvärr inte lägga blodspår på vardagar!

Grima ska få gå ett par ”romerska” spår (massa mönster och ffa vinklar) samt ett par rakspår med bara apporter samt även asfalt eller grusspår. Måste bara hitta ett ställe där det inte vimlar av folk, hon blir lätt lite flamsig när hon inte är säker på sin sak.

Lydnadsmässigt så är det A-hindret och hopphindret som gäller, allt annat sitter bra. Hopp hindret går ok men A-hindret är fortfarande ett pain in the ass då hon tycker att det är fantastiskt roligt och kastar sig mer än gärna rakt utför och riskerar benbrott hellre än att trampa ordentligt..aaah! Apport har gått finfint. Fritt följ går bra men jag tycker hon tränger för mycket. Det är SVÅRT att få bort!

Hur som, ikväll blir det bara en långpromenad, sedan ska jag ta det lugnt!

Hej på er!

Påtänkt ”romerskt” spår.

Annonser

4 reaktioner på ”Underbar Söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s