Attityd i träning och tävling

För Eva Bodfält var jag på igår. Botkyrka Brukshundklubb hade ordnat en 3 timmar lång föreläsning med Eva som medlemmar endast behövde betala 100 kronor för (och då ingick fika). Jag är otroligt  nöjd! Eva är en väldigt inspirerande person som är lätt att lyssna på, det blev många ”a-ha” upplevelser och lika många ”det visste jag men behövde bli påmind om” upplevelser.

Hon pratade mycket om att vi som tränar för att tävla (fast inte enbart)och attityder kring det hela. Hur man ska hantera nervositet, hur man kan bli tryggare genom att överträna sin hund (inte tidsmässigt eller fysiskt, utan genom att träna på ett moment så att det inte enbart sträcker sig till vad som står i regelböckerna. Tex att hunden ska kunna ligga plats vart som helst och inte bara på apellplan.) Hur man motiverar en hund/ras som lätt tröttnar. Hon pratade även om hur viktigt det är att bara belöna en attityd, tex svansviftningar. Att betinga sådant som kan uppfattas negativt på apellplan som positivt, hur viktigt det är med passivitetsträning. Ja, massor. Man blev onekligen träningsugen!

Imorgon är det träning i ridhuset, men idag är jag ledig och ska ägna en hel del tid åt att göra mupparna trötta i skallen.

Todelo!

Annonser

2 reaktioner på ”Attityd i träning och tävling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s