Kvällsträning

I Strängnäs vart det igår. Större delen av tiden kändes faktiskt allt jättebra, men jag måste säga att jag uppfattade henne som något okoncentrerad emellanåt? Vet inte vad det berodde på. Ibland går det vilt på plan men jag uppfattar det ändå inte som att hon var luktig.

Läggande och ställande känns bra, LF känns också bra. Nu är det småsaker som ska filas på bara till Söndag. Apporteringen är OK.

Fick för övrigt en massa goda småtips från Jenny med Fo och Bråka via msn igår. TACK!!! Inspirerande och lugnande 🙂 ML och Maria kom också med en del kloka ord. Skönt att äntligen få ögon på sig i lydnaden. Det är så lätt att gå och lalla runt för sig själv. Fick många fina ord av Kattis för positionen också, tjoho! :9

Fick hem en massa nya grejjor från Blancks hund och häst också! Bla ett hetshalsband från Bende och viktmanchetter till Ian (som behöver träna upp framdelsmuskulaturen) samt en efterlängtad pälsklädborste.

Måste även få skriva några ord om min andra fantastiska hund Ian, som jag tagit upp lydnaden med på allvar nu. FAN så fint Fritt följ han gick igår!!! Älsklingen 🙂 Han är så showig och alert . Inkallningen är ju också underbar med superspeed från start till stopp. Vi har kikat en del på apporteringen också och det är superskoj tycker han, men det sitter inte ännu. Kruxet är att jag har bara stora bockar så han får tampas med dem sålänge. Det vi behöver träna på är förflyttningar till vänster (de till höger känns riktigt bra) och att han ska lyda bättre och inte tjyvstarta som han ofta gör. Ja, en lydnadsetta till hösten känns faktiskt inte ett dugg främmande. Platsliggning i grupp har vi inte kört men däremot en platsliggning med massa hundar på plan som inte är några problem. 

I helgen blir det både spår och lydnad. En dag på BBK och en dag i Strängnäs. Jag ska försöka lägga ett blodspår till Ian också, men det måste få ligga iaf 4-5 timmar denna gången. Får se om vi hinner det. Just nu står ändå Grima  högst i fokus.

Hon var för övrigt hos kiropraktorn igen i Måndags då jag misstänkte att det gamla hade gått upp (eftersom att hon halkade kort efter första behandlingen när hon skulle ta det lugnt).Jodå! Matte hade rätt och kotorna fick flyttas tillbaka vilket hon tycker är så sköönt. Nisse var även med då han sprang in och vek sig över ett staket riktigt illa i November, först nu började han halta när han rest sig och fick därför följa med för en koll. Bingo! Det satt fel lite här och var och sedan var Nisse gladare än någonsin. Vi blev ordinerade att ta det lugnt i 3 dagar efter..1 dag går väl an men kom igen..Utan lugnande medel eller tvångströja så går det bara inte…suck! Försöker verkligen åtminstone hålla henne från hopp mm..men…nej.

Ikväll ska jag passa Emigrant så Grima och Ian får följa med till andra staller. Inte lika kul där dock för de får inte gå lösa. Vi får se, vi kanske promenerar någon annanstans 🙂

Annonser

6 reaktioner på ”Kvällsträning

  1. Hej Hej
    Ja det var inte igår. Här rinner bara tiden iväg. Men fy vad tiden gått fort sedan ni var här och hämtade Grima.
    Men det är såå skönt att kunna gå in här och läsa att ni har det bra. Må så gott. Kramar Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s