Skrutt

Det har varit en lugn vecka på hundfronten då Grima som jag misstänkte inte var helt bra i ryggen. Hon är expert på att gå med smärta längedå hon gör allt för att slippa visa mig att hon har ont och inte precis påverkas rent träningsmässigt..förutom om hon har riktigt ont. I Lördags körde vi skydd och när figgen skulle ta emot henne vart hon väldigt ledsen när han skulle ställa ner henne. Därefter haltade hon. Inget i tassarna så jag misstänkte nästan omedelbart ryggen då hon har något gammalt skit som går upp ibland. Hon var väldigt markbunden i traven så det var bara att packa ihop och låta henne vila. Inte förrän på Onsdagen fick vi tid och mycket riktigt var det ett par kotor som inte satt där de skulle. ”Glad igen!” Sa Grimis och så for vi hem. Tanken var att hon skulle vila 2-3 dagar, men eftersom att jag råkar ha en hund som har svårt för att coola ner och gärna blir lite ”hög” när smärtan är borta så hann hon kasta sig efter både Nisse, en fluga och en oupptäckt boll på gräsmattan och mycket mer. På fredagsmorgonen gick hon värre än någonsin så det var bara att ringa Anna igen. Vi fick en tid och mycket riktigt satt allt åt helskotta igen, knack knack och så var Grima glad igen. Denna gången var hon så medtagen efter behandlingen att hon sov 4 timma ri sträck när vi kom hem. Detta tillhör INTE vanligheterna! Sedan var hon öm och höll sig själv väldigt stilla, på Lördagen var vi borta länge och då sover hundarna alltid, så vi lyckades hålla henne i schack då med. Igår var Grima sitt vanliga glada jag igen. Skönt! 😀 Så nu ska vi börja lydnadsträna lite smått ikväll. Jag ska fokusera på snabba lägganden och att bryta nerfria följets moment lite genom att bygga upp en positiv förväntan på ”fot-kommandot” med mera. Kul! Det är tråkigt att vila.

Ian har fått hem 4 stycken klövar så det blir ett klövspår till honom väldigt snart, men vi pillar nog lite på lydnaden ikväll också 🙂

Duktig OCH snygg! Inte illa 😉

Munnen full!

Nu ska jag åka och trimma en russell, tjingeling!

Annonser

2 reaktioner på ”Skrutt

 1. Hur tänkte du nu ????
  Snabba lägganden med en hund som just är OK igen ???
  Skulle rekommendera lugna övningar typ positionsträning, ställande under gång och sättanden, absolut inget som går fort och ryckigt. Ryggen måste stabiliseras först, sedan kan man börja utsätta den för lätt påfrestning till at börja med.
  Ta det lugnt och stilla så håller det förhoppningsvis längre.
  Kramar till er alla !
  Kattis

 2. Ja, det handlade om kanske 3 stycken (vi tränade kanske totalt 10 minuter) . Jag frågade kiropraktorn vilka övningar som var okej och hon sa att det mesta gick bra bara det inte vart för mycket . Däremot inga övningar där hon måste bromsa hårt (ex ställande, inkallning med tvärnit framför matte, hopp) och sådant som kan ”knöckla ihop”. Det satt nämligen ganska långt bak i ryggen.

  Jag lovar dig Kattis att jag aldrig skulle träna något som kan ställa till det igen (inte med flit iaf) 🙂 , det är det för dyrt för 😉

  Kram tillbaka till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s