Att klyva en klöv

Då var jag och Ian tillbaka efter en härlig helg i Vingåker hemma hos mamma och pappa!  Jag tyckte att Ian gott kunde få vara själv utan Grima några dagar, så jag tog helt enkelt bara med honom vilket verkade uppskattat av herrn! Han och Nisse har lekt och lekt och Ian har frossat i pipleksaker (Nisse får en ny varje gång mamma har varit och handlat, vilket betyder att det finns..ganska många) . Det har varit ett jävla liv i huset, men det är som det ska vara 🙂 Lika glad var han när vi tog en skogspromenad ihop, bara Ian och jag vilket var hur mysigt som helst.

Vi har dock gjort nytta också! Jag fick en älgklöv av en snäll dalmas på jobbet som jag sågade i 4 delar (det var ett rent helvete med handsåg) och tog med2 av dessa för att låta bröderna brothers aktiveras och tränas på bästa sätt. På Lördagen la vi de första spåren, bägge fick ett på ca 100 meter och en vinkel (Ian har inte spårat på länge, varför han fick ett kort för att känna sig duktig). Nisse har aldrig gått ett viltspår förut, men det gick skitbra och Nisse var omåttligt stolt när han hittade sitt ”byte” på slutet och bar klöven med mycket hög svansföring hem, kul att se! Ian visade att han var gammal i gamet och gjorde precis vad han skulle och blev lika glad åt sin klöv.

Dag 2 fick mamma gå spår med Nisse, ett lite längre och med vinkel här med, Ian fick också ett längre men med 2 vinklar. Ian gjorde ett kanonspår och var mycket säker, och det går knappast att klaga på Nisses prestation heller. Han fattade snabbt vad det handlar om. Anlagsprov nästa mamma? 😉 Jag valde att inte ha blod i någon av spåren för att inte göra spårlukten så påtaglig och verkligen lära killarna att det är både klöven och blodet som ska följas, och blodet kan ibland bli så ”dominant”  i jämförelse.

Hur som! Vi tog tåget hem (Ian var knallgrön i ansiktet efter att ha rullat sig i nyklippt gräs på mammas och pappas gräsmatta vilket pappa tyckte var hysteriskt kul) och sedan var det kärt återseende med Grima som blev överlycklig att få se honom 🙂 När han kom hem fick bägge bada..men är det bara jag som inte gillar lukten av nyschamponerad hund?  Men det är väl bättre än gammal intorkad älg i skägget och typ kattskit 🙂

Annonser

En reaktion på ”Att klyva en klöv

  1. Haha Ian ja , som när x2000 rusade förbi , hundarna fattade inget och Ians gröna päls blev tilltufsad så att han såg ut som en Gremlin:):) Och Nisse ja , han kommer att bli en jävel på att jaga älg nu :):) Lär väl aldrig se honom nästan nu i dessa älgtiden :):)
    Puss på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s