Kvällens träning

Grima fick träna på att lägga sig ”fällkniv”, jag vet inte..jag tyckte det gick trögt..ska prova en annan metod. Utöver det tränade jag på att minska förväntan på apporten. Det kommer en del ljud och hon går direkt upp i flås när jag plockar fram den. Jag höll den framför henne och trixade med den som vanligt, smekte försiktigt i mungiporna och lade sedan undan apporten. Inga nejjanden eller liknande. Annars var det som vanligt, bakdelskontroll och det artar sig riktigt bra! Har bara belönat med godis på sistone och har börjat belöna så att hon måste gå i en cirkel till vänster…verkar funka, trägningen är minimal!

Ian har tränat på att backa, svårt men poletten verkade trilla ner tillslut och då gick det fort. Har shejpat in backandet och inte lagt till något kommando än. Annars har vi tränat apport/fasthållande. Grimas apporter är för tunga för honom, han försöker men det är svårt med den lilla munnen att greppa om en tjock mittdel som dessutom är alldeles glatt och stenhård, så jag provade med en kapsylöppnare i plast istället. Gick skitbra! 🙂 Man får inte vara dum.

Jaha, egentligen hade vi ju tänkt jogga ikväll..men när det spöregnar har jag inte någon lust. Lite regn skadar ingen men är det mycket så vill inte jag 😉

Har anmält dem till tävling den 6:e februari, Ian i lydnadsklass I och Grimsen i Lydnadsklass II..på samma dag. Jisses, får se hur det går. Har för övrigt lagt upp 2011’s planer på framsidan. Hoppas att de går att uppfylla denna gången!

Adios!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s