Välbehövlig vila

Nåja, hundarna vilar väl aldrig riktigt 100 procent, då hade de rivit huset. Men den senaste tiden har begränsats till väldigt få träningspass, och de som blivit har varit väldigt ”passiva”. Tänk nu vad lite vila kan vara förenat med nytta! Nu har nämligen de moment jag haft mest ”problem” med verkligen börjat arta sig.

Apporteringen

Vi har gått från tramp, flås, snurr, ljud och oro till en stadig rumpa i marken och ett fast, tryggt och fint bett utan flås och tjut.

Fritt följ

Vi har gått från hög aktivitetsnivå och ganska mycket tryck till en mycket finare position med koncentration och fokus. Små glädjehopp kommer dock upp ibland, men de vill jag inte korrigera 🙂

Ian märker jag dock behöver öka aktivitetsnivån. Han funkar bra inomhus ibland, men det blir helt enkelt för lugnt. Sist vi var i ridhuset och tränade gick han som en klocka i det fria följet, inkallningar med mera.

Nu har jag 2 problemområden. Grimas är fjärrdirigeringen..visst, hon sitter/ligger jättefint om vartannat…men med tramp, steg framåt och alldeles för stor iver. Jag har fått lite tips från ”lydnadsessen” så får vi se hur det går.

Ians är läggande under gång. Han greppar inte riktigt det där med ”ligg” när han är i position…tålamod…tålamod…och allt vad det hette.

Sedan var det platsliggning som vi inte tränat på hur länge som helst. Ian har bara tränat det en enda gång i somras brevid Nero, sedan inget. Grimas plats är ju dold i tvåan..så det kan ju vara läge att påbörja det nu..hm.

Annars gör vi annat, lattjar och tar långa härliga promenader och tillbringar timmar i stallet 🙂 Inte helt fel, men nu är det snart dags att börja komma igång igen. Förresten så ser Grima ut att ha börjat lägga på sig igen, och hon känns inte alls lika knotig. Bra! Då väntar jag bara på att musklerna ska komma tillbaka också..

Bonusbild!

Annonser

3 reaktioner på ”Välbehövlig vila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s