Äntligen

Idag är en stor dag för mig. Jag är som de flesta redan vet engagerad i diverse djurrättsfrågor, och ett ämne som berört mig mest är tidelag.

Tidelag är alltså ett uttryck för en sexuell relation, djur och människa emellan. I Sverige upphävdes förbudet att  idka sex med djur år 1944, samtidigt som förbudet mot sex och kärleksrelationer samkönade emellan upphävdes. Man menade att man inte kan basera lagar enbart på folks moral, typ äckelkänslor kring dessa ämnen. Mycket riktigt! Det kan kännas fånigt att lagstifta om något bara för att vissa anser att vissa saker är smaklösa, i fallet homosexualitet är det inte mer än rätt. Homosexualitet är som de flesta borde vara införstådda med, en ömsesidig kärlek eller sexuell relation två människor emellan. Alltså, inget märkvärdig över huvud taget. I min värld inte ens värt att nämna i samma mening som huvudämnet, men jag måste för att återspegla.

Förvånansvärt många anser att detsamma gäller de som idkar sex med djur, att det finns en kärlek och ömsesidighet, de likställer relationen djur och människa emellan, med relationer människor emellan, märkligt men sant . Man menar att det här är okej, för att vi utnyttjar djuren på så många andra sätt , och lider inte djuren av det också?  Hästar står på box 20 timmar om dygnet, de rids, de rids med sporrar och spö, hundar får gå i koppel, ston/kor  insemineras osv. Men hallå, sen när gör två fel ett rätt?  (Sedan säger inte jag att det är fel att rida med sporrar eller att ha hundar i koppel, men det är argument som tagits upp…)

Sverige är i dagsläget en av de största porrproducenterna inom ”djurerotik”, vi har djurbordeller (Ja, det är sant) där framförallt mindre ston, tikar, åsnor, getter osv är överrespresenterade vad gäller  uthyrning.Utöver det finns naturligtvis de som håller egna djur att ha sexuella relationer med, och många andra exempel.  Många anser att en ny lag inte behöver tillsättas, eftersom att redan befintlig lag mot otillbörigt lidande ska täcka åtminstone umgänget med mindre djur (för många anser att tex ett sto inte kan lida av mänskliga sexuella handlingar). Man anser även att ”om djuret inte vill så kommer det att säga ifrån”. Ja, tänk om det vore så enkelt. Vi har ett störra inflytande på våra djur än vad de flesta tror, och har djuret ett lydnadstryck över sig är det inte alls säkert att det fäktar och fräser när det inte samtycker med behandligen.  Många djur står vänligt still när vi behandlar skador som gör ont, när vi tar tempen. Många hästar låter sig ridas trots att ryttaren rycker och sliter i munnen och gräver in hälarna i sidorna,  de låter sig ridas av lejon på cirkus (jo, det är sant) , hundar utför inte sällan uppgiften den kommenderas till även om ägarna är på dem med nävarna. Måste djur skrika och blöda för att folk ska förstå att de mår dåligt, för att det ska vara straffbart att behandla dem illa?

Tacka gudarna för att folk börjar ta sitt förnuft till fånga. Jag har väntat på den här lagen i flera år, till och med veterinärförbundet att fightats med näbbar och klor i den här frågan, när de gång på gång uppgivna får in djur som visar klara tecken på att ha blivit sexuellt utnyttjade, men inte kan få igenom en anmälan om inte djuret uppvisar sårskador eller mycket tydliga spår av trauma. Det räcker inte att en hund(tex)  är bakskygg och ”låg” alltså. Den måste uppvisa ett betydligt mer talande beteende.

Vi har mycket kvar att göra i djurrättsfrågorna, men det här är ett kliv i rätt riktning. Vi måste göra allt för att hela tiden förbättra levnadsstandarden för våra djur, och vi måste begränsa oss i utnyttjandet av dem. Djur är tänkande, kännande varelser, och vi måste göra det vi kan i vårt makt för att de ska kunna leva ett så bekymmersfritt liv som möjligt.

http://www.nyhetskanalen.se/1.2066721/2011/03/23/tidelag_ska_bli_straffbart

Det var allt för denna gången!

Annonser

3 reaktioner på ”Äntligen

  1. JA DET ÄR FAN INTE KLOKT !!! JÄVLA ÄCKEL !! BARN OCH DJUR SKA SVINEN LÅTA BLI!!!!!! Undrar vad man hade gjort om man träffat på en sådan ? Klubbat ner dom ? Djur och barn har en tillit åt oss äldre , finns nerärvt i generna , både djur som har blivit slagna och förståss barn som farit illa , älskar ändå sin familj , dom vet kanske inget annat om hur det ska vara !!!! Och djur kan inte själv berätta , ej småbarn iheller :(:( JÄVLA SVIN !!

  2. Väldigt bra och fint skrivet på något som är så vidrigt och otroligt äckligt!

    Äntligen är rätta ordet och att det skulle ta så lång tid men nu har vi, som du skriver, tagit ett steg åt rätt riktning.

    Jag skriver under på varje ord du skriver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s