BH-prov

Verkar som att wordpress inte kan visa bilder just nu, måttligt irriterande…

Idag steg vi upp vid sju och packade väskan , satte oss på buss och pendel och tuffade till Södertälje där vi blev upplockade av Annica vid 9 tiden. Dagen efter valborg, vad ska man säga? Det var jäkligt folktomt men desto mer av fyllekajornas efterlämningar i form av spyor och fan vet allt som låg i trapporna vid tågstationerna.Uhh…Mums tänkte hundarna medan jag fick kämpa för att både hålla andan (jag spyr själv om jag känner spylukt) och vara snabb nog med att hala in dem och få dem att hoppa över diverse högar av uppkastat fyllekäk.

Väl i Södertälje stuvade jag in hundarna i Annicas baksäte och sedan var det dags att titta på dagens provhundar som bestod av en rottis och så klubbens dobermann. Bägge hundarna bestod sina prov, grattis grattis!För att se bilder på det hela så surfa in på www.schaferklubbenaker.se och titta bland alla bilder.

 Vädret var vackert men det blåste nordanvindar vilket var mindre kul, men gjorde hundarna desto piggare sen när det var dags att träna. Idag blev det bara lydnad och det var ömsom vin ömsom vatten. Det var väldigt mycket störning på plan idag och då var hon aningen splittrad, men däremellan var hon jättefin, apporten var det inga anmärkningar på heller. Dutti! 🙂

Jag la ett spår till Ian, det 3:e för året..kanske…200 meter? En vinkel och kuperad terräng. Det fick ligga i 3 timmar ca, och sedan var det bara att traska. Jag har tappat bort hans sele och känner verkligen att jag behöver den nu då halsband+linan verkar störa honom lite . Hur som, de första 20 metrarna var han riktigt nonchalant, pissade 2 gånger i spåret och lallade runt som att han var på promenad, efter en liten tillsägelse samlade han dock ihop sina hjärnceller och spårade jättebra, mitt i spårkärnan precis där jag hade snitslat, inga tveksamheter och väldigt bra tempo. Det är ändå himla intressant att se honom spåra, eller se hundar spåra över huvud taget. Jag hade lagt klöven bara ca 20 meter från vinkeln, och det kom vind från samma håll vinkeln låg vilket gjorde att han gick över vinkeln och gick på vinden ett tag, men efter en liten påminelse vände han direkt och gick dit han skulle. Jag är jättenöjd, nästa gång ska jag låta det ligga minst 3 timmar till och ha lite blod i. Det blir hårdträning till spårprovet 🙂 Måste även få med mig någon att skjuta i spåret också, för det har vi aldrig gjort.

Chip chop suey

Annonser

3 reaktioner på ”BH-prov

  1. 🙂 Precis som om man alltid har en klöv hemma då Lina :):) Men lite blod kan man väl klämma ur sig , hahaha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s