Hel och ren

Då verkar det äntligen som att Grima är heloch ”fit for fight” igen. Vi fick besöka kiropraktorn ännu en gång i torsdags , 4 kotförflyttningar till att ta itu med. De första 3 var sådana som åkt tillbaka, den 4.e förmodligen en sådan som dykt upp efter förra gången när de andra kotorna sattes tillbaka i rätt läge. När den sista slogs rätt for svansen upp med ett ”tjong!” och Grima såg med ens väldigt glad och lättad ut :). Därefter  var det två dagars vila..Egentligen ska hon bara gå kissrundor då, men jag har kommit i underfund med att det inte fungerar på henne. Då blir hon tokig av frustration och överskottsenergi så pass att hon far upp så fort jag ska någonstans och slirar på golvet. Hon ställer dessutom direkt till med olater så som att slita sönder golvmoppen när matte inte ser..ehrm.

Jag har helt sonika tagit relativt långa promenader med henne, men med sele och endast i skritt. Jag har dessutom vallat rutor till dem att leta godis i, och även om hon inte var hundra procent nöjd så var det nog för att få henne att ligga still inomhus och ta det lugnt. Det har ju nästan blivit totalt 3 veckors vila, så inte undra på att hon har hållt på att få fnatt. Trots drastisk minskning av fodret har hon även gått upp litegrann, så det måste bort genast!

I Söndags fick hon alltså släppas lös..och mycket riktigt kunde hon inte successivt ta itu med sin överskottsenergi, utan det var galopp i cirklar och bockningar (!!). Herregud, den hunden har ingen självbevarelsedrift eller kroppskontroll öht. På kvällen tränade vi även lite lydnad, apporteringsingångar och fritt följ samt platsliggning. Samtliga gick utmärkt för båda hundarna (men Ian fick bara öva fasthållande med apporten). Passet blev relativt kort och Grima vart än en gång besviken över att inte få köra fullt ös medvetslös.

Ian och jag ska nog börja träna lydnaden lite mer seriöst igen och försöka få in lite stadga i momenten så att vi kan starta en klass i vinter. Han har varit helt ”off” i sommar, men verkade betydligt mer på G igår och då blev jag lite sugen att fortsätta.

Bifogar en liten bonusbild på honom från i våras.

Annonser

2 reaktioner på ”Hel och ren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s